L’art de transformar un llibre

El dia 20 de gener, els alumnes de l’itinerari Artístic de 4t d’ESO van anar a veure el Museu Agrícola i l’Arxiu de la Biblioteca de Cambrils. Aquí els alumnes van poder escollir un o dos llibres per després, transformar-los en un objecte artístic.

Els vestits d’Anna Karenina  de Lucía Fernández

La Biblioteca de Cambrils ens va regalar un llibre de l’Arxiu, cadascú va escollir el que més li va agradar. Jo vaig agafar el d’ Ana Karenina.

El llibre és una obra d’ art inspirada en la moda, tema que a mi m’entusiasma.

Dins del llibre es troben diferents tipus de roba, majoritàriament faldilles i vestits. Les dones que porten els vestits han sigut retallades d’altres revistes. Ha estat un treball molt entretingut i satisfet a l’hora de realitzar-lo.

Rostres d’Andrea Cardenoso

Aquest llibre està tot ple de diferents retrats. Alguns de perfil i altres de cara. He utilitzat diferents materials, com per exemple: el carbonet, guix, les aquarel·les, pintura, papes de diari, cares de models de les revistes, retoladors, paper de calc, etc.

Hi ha moltes cares que expressen tristesa o por d’alguna cosa, d’altres, que tot el contrari, són acolorides i estan somrient. Després estan els fotomuntatges, que jo no soc molt d’aquestes coses tan espontànies però m’han acabat agradant.

Amb el paper de calc, he dibuixat als meus companys gràcies a unes fotos que ens vam fer nosaltres a classe. Al final se’m va fer una mica pesada l’activitat…però m’ha encanta fer aquest llibre, sobretot perquè anava combinant els materials i no treballava sempre amb els mateixos estris, ni dibuixava el mateix.

Sentiments de Míriam Hidalgo

Jo vaig començar a pintar aquest llibre amb diferents estampats i alguna petita textura, però sense cap pensament ni motiu, anava fet a la lleugera.

Però ara quan l’he acabat, l’he mirat i  m’he donat compte que quan pintava al principi del llibre no estava de molt bon humor i utilitzava uns colors molt apagats i tot era molt continu casi cap pàgina abstracta, i més tard quan jo estava més contenta feia pàgines molt més acolorides, agafava uns colors molt vius i feia composicions boniques i molt creatives, per això crec que el meu llibre és molt representatiu, mostra tots els meus estats d’ànim pintats sobre pàgines i lletres.

Paraules de Cristian Toscano

He treballat el llibre amb paraules o frases que trobava en cada pàgina i que per mi simbolitzaven alguna cosa, paraules que parlen d’emocions i sentiments.

La tècnica que he utilitzat ha estat diversa, algunes paraules les he dibuixat jo directament en el llibre, d’altres estan dibuixades sobre papers de diferents colors i enganxades i d’altre extretes de revistes.

Fer el llibre m’ha portat una mica de temps, ja que ha sigut entretingut, però ha estat una feina agraïda cada vegada que veia el resultat com quedava.

La seqüència dels sentiments de Laia Audí

Aquest llibre d’artista té totes les pàgines pintades. Simbolitza una seqüència de l’expressió d’una noia que crida i apareix plorant fins que es calma del tot, i al final la podem veure rient i amb cara de felicitat.

La tristesa l’he representada amb taques negres ja que és el color de la foscor, de la soledat, i a mida que anava canviant l’emoció i sorgia la rialla, apareixia el color vermell, que considero que és un color viu i transmet alegria i felicitat.

Degradació de Dani Ortiz

Hem convertit un llibre donat per l’Arxiu de la Biblioteca de Cambrils en un objecte artístic.  He aprofitat que era un llibre força vell i he fet una tècnica de degradació amb diferents colors, m’he decantat per agafar colors càlids. He completat totes les fulles. I he personalitat la portada i la contraportada.

Estats d’ànim   de Laura Carmona

He transformat un llibre de lectura en un llibre d’art.

Segons l’estat d’ànim que tenia em sortia un tipus de composició o un altra, i he comprovat que depenent de com estigués cada dia, em sortia un tipus o un altre de treball i utilitzava  uns colors o uns altres, unes pinzellades o unes altres. El resultat ha estat un llibre carregat d’emocions i estats d’ànim diferents.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s